Home » Blog » Dit zijn de voordelen van isolatie

Dit zijn de voordelen van isolatie

Een duurzame woning moet voor iedereen te betalen zijn. Om dat te kunnen realiseren heeft het kabinet het Nationaal Isolatieprogramma gelanceerd. Het doel is om tot en met 2030 maar liefst 2,5 miljoen woningen te isoleren. Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van isolatie? Misschien zijn dat er wel meer dan je denkt. Daarom laten we je in deze blog kennismaken met de voordelen waardoor isolatie ook voor jou interessant kan zijn.

1. Besparen

Een van de meest voor de hand liggende voordelen om een woning te laten isoleren is de besparing die het de woningeigenaar oplevert. Door bodemisolatievloerisolatiespouwmuurisolatiegevelisolatie of dakisolatie wordt een woning namelijk energiezuiniger. Hierdoor hoeft er minder gestookt te worden en bespaar je dus op de energiekosten. Isolatie zorgt kortom voor lagere maandlasten en verdient zichzelf daarom op termijn terug. Met isolatie kunnen huishoudens soms tot wel 30 procent besparen, dat is nog eens voordeel!

2. Milieu

Isolatie is niet alleen gunstig voor de portemonnee, ook het milieu heeft er baat bij. Want wie minder stookt, verbruikt minder gas en stroom en dat betekent een stuk minder vervuiling. Je woning isoleren om energie te besparen is dus een handige manier om je eigen CO2-voetafdruk te verkleinen. En hoe meer mensen er gaan verduurzamen, des te beter het is voor de de wereld om ons heen én onszelf. Bovendien zijn veel isolatiematerialen vandaag de dag milieuvriendelijk, duurzaam én voordelig!

3. Subsidie

Doordat isolatie goed is voor het milieu, is het vaak mogelijk om er subsidie voor aan te vragen. Wie daarom kiest voor bijvoorbeeld bodem-, kruipruimte-, vloer-, gevel-, dak- of spouwmuurisolatie kan doorgaans de kosten vergoed krijgen. In sommige gevallen gaat het om een deel van de kosten, in andere gevallen om het volledige bedrag. Subsidies kunnen worden aangevraagd via de gemeente, provincie of andere instellingen. Meer weten over de voordelen van isolatiesubsidies? Neem contact op.

4. Comfort

Een ander groot voordeel van isolatie is het comfort dat het oplevert. Wie zijn of haar woning isoleert, verhoogt namelijk meteen merkbaar het wooncomfort. Geïsoleerde woningen houden namelijk langer warmte vast, waardoor het ‘s winters langer warm blijft in huis. En wie de bodem, kruipruimte of vloer laat isoleren heeft niet langer last van een koude ondergrond. Andersom zorgt isolatie ervoor dat dat hitte in de zomer juist buiten blijft. Ongeacht seizoen heb je dus profijt van het isoleren van je woning.

5. Gezondheid

Een minder bekend voordeel van isolatie is dat het goed is voor de gezondheid. Een woning die niet (goed) geïsoleerd is, kan op den duur namelijk te maken krijgen met vocht en schimmel. Te veel vocht in huis vormt een heus risico voor de gezondheid. Isolatie voorkomt schimmelvorming en verbetert de luchtkwaliteit. Belangrijk daarbij is dat de ventilatie in de woning goed blijft. Ons isolatiebedrijf kan je daarin gratis en vrijblijvend adviseren.

6. Snelheid

Slechts weinig mensen weten dat woningisolatie niet per se een tijdrovende klus hoeft te zijn. Niet alleen heb je via onze website binnen 1 minuut al een offerte aangevraagd, ook het isoleren zelf is doorgaans in een mum van tijd uitgevoerd. Hoewel dit natuurlijk afhangt van de staat en leeftijd van een woning, het isolatiemateriaal en de ervaring van de isolatiespecialist, kun je er vanuit gaan dat Isolatiebedrijf Gelderland slechts één tot maximaal enkele dagen nodig heeft voor het isoleren van een woning.

7. Waarde

Het laatste, maar zeker niet het meest onbelangrijke voordeel van isolatie is dat het de waarde van een woning aanzienlijk kan verhogen. Een geïsoleerd huis ligt door alle bovengenoemde voordelen namelijk beter in de markt. De waarde die isolatie toevoegt is uiteraard afhankelijk van het type isolatie, maar in het algemeen kun je op een waardestijging rekenen van 75 tot 100 procent op de geïnvesteerde kosten. Wat dat voor jou inhoudt? Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontdek de voordelen van isolatie!